maandag 12 september 2011

Mont Ventoux missie geslaagd

Het is ons gelukt ! Onderstaand volgt het verslag dat Ben van onze looptocht naar de top van de Mont Ventoux heeft gemaakt:

"Op 11 september 2011 zijn mijn vriend Oscar en ik, Ben, erin geslaagd vanuit Malaucène de top van de Mont Ventoux te bereiken. De te lopen afstand was 21 km en er werd een hoogteverschil van 1600 meter overbrugd. We kregen het niet cadeau, hieronder volgt een verslag van de tocht.


De bedoeling was om 7 uur ‘s morgens te starten vanuit Malaucène. Dit vanwege de warmte die kan toeslaan op de weg naar de top. Gelukkig vernamen we via Internet dat het die dag bewolkt  en slechts 16 graden  zou worden. Derhalve de starttijd verschoven naar 9 uur. Zo gezegd, zo gedaan. Op het moment suprême bleek er echter een felle zon uit een onbewolkte hemel te komen. Wij naar boven. Met ons ging ook mee Paul, een vriend van Oscar. Hij bleek een goed geluimde loopmaat te zijn die ons de eerste 15 km entertainde met allerlei verhalen. Daarna werd het rustiger, de vermoeidheid sloeg toe. Het ging omhoog en omhoog van 7% tot stukken van 12% berghelling. Bij 7% leek het alsof je vleugels kreeg, bij 12% werden de benen loodwaar. We hadden de luxe van een volgauto: Olga ( mijn partner ) reikte ons flesjes water aan die wij hard nodig hadden onderweg. Behalve de warmte kregen we toenemend last van hinderlijke vliegen die vocht probeerden te bemachtigen via onze neuzen, ogen en oren. Gelukkig waren deze beestjes boven de boomgrens van 1800 meter weer verdwenen. De laatste 6 km waren het zwaarst. Soms even snelwandelen en bijkomen en dan hup: er weer tegen aan. Haarspeldbocht na haarspeldbocht met nog steeds fikse hellingpercentages. Daar kwam de laatste bocht. Een professionele fotograaf nam een foto van ons beiden. Gaan we via Internet bestellen en wordt ook op de weblog gezet.  Boven werden we opgewacht  door Wilma, de weduwe van de aan longfibrose overleden vriend Jan, wiens overlijden de aanleiding was  deze goede doelenactie te starten. Tevens waren daar twee vriendinnen van Wilma en de partner+ twee kinderen van Paul bij aanwezig. Op de top constateerden wij  in een “ toptijd “ van 3 uur en 30 minuten  de klus te hebben geklaard, nog altijd een verbetering van de prestatie van mijzelf op 4 augustus vorig jaar met 20 minuten.
Deze loop was letterlijke en figuurlijk het hoogtepunt van onze goede doelen actie. Al het gedoneerde geld wordt binnenkort  overgemaakt naar de Belangenpatiëntenvereniging Longfibrose. De teller staat momenteel op  € 1600,-;  we verwachten dat dit bedrag nog gaat groeien door toegezegde donaties. Als jij ook nog geld wilt overmaken, kijk dan even op deze weblog van Oscar hoe je dit kunt doen. Sluitingsdatum 1 oktober. Oscar en Ben bedanken iedereen die heeft meegeholpen om deze actie ten gunste van de Longfibrosevereniging tot een succes te maken!"
                                                                                                                                           


Geen opmerkingen: