maandag 5 september 2011

Metafoor en Jan de Zwart

Zoals eerder bericht, een belangrijke sponsor van onze actie is het bedrijf Metafoor.
Metafoor adviseert overheden en woningcorporaties op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling en vastgoedmanagement. Ben is een oude bekende van Metafoor. Hij trainde het team van Metafoor-renners om ze klaar te stomen voor deelname aan de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Ben draait zijn hand nog steeds niet om voor een marathon, maar hoopt nu - ter nagedachtenis aan Jan de Zwart die overleed aan longfibrose - hardlopend de top van de Mont Ventoux te bereiken. De Mont Ventoux ligt in het departement Vaucluse in Zuid-Frankrijk en heeft stijgingspercentages tussen 7% en 12%, de afstand is ongeveer 21 km en het hoogteverschil is zo’n 1600 meter.







Metafoor ondersteunt dit mooie initiatief en wenst Ben veel succes toe bij deze uitdaging!

S
ponsoring
De sponsoring gebeurt door Metafoor adviseur Ronald Giltay Jansen en  is mogelijk dankzij een bijzondere regeling die medewerkers in staat een goed doel te steunen. Dat kan een sportclub, een sociaal doel of een hulpproject in het buitenland zijn. Een medewerker kan 500 euro doneren. Op deze wijze zijn inmiddels een kleine honderd projecten ondersteund. Metafoor kent zelf sinds de oprichting in 1995 een lange historie van sponsoring. Zo was de organisatie sponsor van onder meer schaatser Bob de Jong. De laatste jaren werden diverse acties financieel ondersteund. Een medewerker sponsorde een actie voor War Child. Metafoor adviseurs beklommen de Mont Blanc waarmee mede de Johan Cruyff Foundation werd gesteund. In juli jl. werd door een Metafoorteam voor het tweede achtereenvolgende jaar de Alpe D’Huez beklommen in het kader van Alpe d’Huzes, een actie voor het Koningin Wilhelmina Kanker Fonds. En de gemeente Hardenberg werd gesteund in een actie voor Oxfam Novib waarmee een onderwijsproject in Oeganda kon worden geholpen.

11 september a.s.
De sponsoring aan Ben en Oscar komt ten goede aan de Belangenvereniging Longfibrosepatiënten Nederland. Over het initiatief zegt Ben Stuivenberg er zelf dit over:

“In januari 2011 overleed mijn vriend Jan de Zwart op 61-jarige leeftijd aan longfibrose. Zijn dood maakte diepe indruk op mij en was de directe aanleiding om een “goede doelen actie“ voor de longfibrosepatiëntenvereniging te beginnen. Mijn voornemen is om als 71-jarige ”hard“ lopend de top van de Mont Ventoux te bereiken. Dit ga ik doen op zondag 11 september 2011 en de start is in Bedóin. Ik word door Oscar Brook, een vriend, op begeleid. De Mont Ventoux ligt in het departement Vaucluse in Zuid-Frankrijk. De stijgingspercentages liggen tussen 7% en 12%, de afstand is ongeveer 21 km, het hoogteverschil is zo’n 1600 meter. Ik denk er 3,5 uur over te doen. Voor info over de Mont Ventoux raadpleeg www.dekaleberg.nl Verder hoop ik dat op die dag zowel lopers alsook fietsers mij zullen vergezellen. De opbrengst van deze missie komt ten goede aan de Belangenvereniging Longfibrosepatiënten Nederland.”

Geen opmerkingen: